Waarom je vaker WEL een shoot zou moeten boeken…..

Nadat ikzelf kinderen kreeg weet ik als geen ander hoe snel de tijd gaat en hoe weinig ik erbij stil heb gestaan al die mooie en vooral bijzondere fases van ons leven vast te leggen door een fotograaf.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld jullie samen als koppel, of toen je zwanger was, de geboorte van jullie kleine, jullie newborn, of misschien wel jullie bruiloft.
Als ik terug kijk op de foto’s van mijzelf gemaakt met ons mobieltje en de foto’s die ik nu zelf maak voor mijn klanten kan ik je toch zeggen dat ik spijt heb dat ik niet meer shoots heb gedaan om mijn mooie buik vast te laten leggen of ons als gezinnetje.
Het is toch net wat anders als je een selfie maakt thuis in de woonkamer of dat je een prachtige locatie hebt waarbij jullie mooi gekleed zijn en niet zelf met de camera bezig hoeven te zijn.

Om die reden vind ik het werk ook ontzettend mooi en waardevol om te doen want je hebt iets voor het leven, beelden waar je later na jaren nog met plezier op terug kan kijken, belangrijke mensen (opa/oma/ enz) er ook heel blij mee zijn.

Jessica van den Berg
Jessica van den Berg

Na jaren lang als model gewerkt te hebben voor oa
Hema, prenatal, ah, action, berden, henders&hazels, canon en zoveel meer leek het mij ontzettend leuk om wat anders te doen maar nog wel in het ‘fotografie’ wereldje te blijven.

Ik had een oude canon in mijn kast liggen die daar lag te verstoffen, die eruit getrokken veel gefotografeerd en verschillende workshops gedaan.

De collectie werd al snel uitgebreid met een nieuwe camera, lenzen, achtergrondrolletjes, nog meer nieuwe lenzen en kwam ik er ook al snel achter dat het van een uitgelopen hobby echt mijn passie is geworden.

 

Ik wil niet de ‘ ga maar staan en even lachen naar de camera’ fotos maar juist jullie samen knuffelen, gek doen, kusjes geven echt die leuke liefdevolle ‘echte’ momentjes vastleggen.

Van de reactie die ik dan krijg hoe blij klanten zijn met de foto’s geeft mij dan ook echt energie en voelt dan ook weer als een missie die geslaagd is.

Vele workshops heb ik gevolgd vooral ook om te kijken welke richting ik op wil.
Door die workshops ben ik erachter gekomen dat ik vooral de liefde vast wil leggen.

De momenten zien, details vangen dat is wat ik graag voor je doe!

Ik geloof dat iedereen mooi op de foto kan staan, vaak hoor je dat mensen het wat lastig vinden omdat ze niet vaak voor de camera staan en het wat ongemakkelijk vinden.
Ik zeg dan ook ‘doe maar alsof ik er niet ben’ en geef ze kleine opdrachtjes zodat ik de momentjes vast kan leggen.

Jessica van den Berg

Mensen die me kennen weten:

Dat ik me lenzen dop vaak kwijt ben tijdens de shoot of wanneer we starten ik mijn lenzen dop er nog op heb zitten.

Ik een kluns kan zijn in de zin van struikelen tijdens lopen/rennen door me enthiousiasme.

Goldenhour helemaal geweldig vind zoooo mooi die lucht, echt magisch zul je dan ook tijdens de shoot vaak horen.

Een tikkie chaotische kan zijn.

Ik altijd vergeet backstage beelden te maken en daar dan na de shoot achter kom.

Boek nu jouw shoot en leg jouw mooiste momenten vast!

13 + 7 =